BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Κάνετε μαζί μας... Ρουά Ματ στην ενημέρωση...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ιστορική η ΄΄Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών –Λαική Αυτοάμυνα΄΄


Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Από το πρωί ακούμε για την παράξενη προκήρυξη την οποία έστειλε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία ΄΄Οργάνωση Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας΄΄... ΟΠΛΑ δηλαδή.

Κάναμε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ για να δούμε αν έχει ξανακουστεί η ονομασία αυτή... Διαβάστε λοιπόν τι βρήκαμε στο κουτί της Πανδώρας. Η ΟΠΛΑ έχει μεγάλη ιστορία καθώς η ιστορική Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών –Λαική Αυτοάμυνα, ήταν ένα ένοπλο τμήμα που δρούσε με σκοπό την εξουδετέρωση των συνεργατών των Άγγλων στον εμφύλιο...πηγη:κουτι πανδώρας


Το κομμάτι της προκήρυξης που αναφέρεται στον Ν Ζαχαριάδη, είναι η ομιλία του ηγέτη του ΚΚΕ με την οποία ίδρυσε της ΟΠΛΑ Θεσσαλονίκης το 1946. Αρχηγός της ΟΠΛΑ Μακεδονίας ήταν ο Ακίνδυνος Αλβανός, μια εμβληματική μορφή του εμφυλίου. Ο Αλβανός καταδικάστηκε 7 φορές σε θάνατο και εκτελέστηκε στο Επταπύργιο. Οι ομάδες του, συνήθως φοιτητές, αναλάμβαναν παρακινδυνευμένες αποστολές, οι οποίες βεβαίως δεν είχαν καμιά σχέση με τυφλά χτυπήματα κατά ανθρώπων που δεν συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού. Η ΟΠΛΑ Αθήνας είχε διαφορετική δράση και πολλές φορές στράφηκε κατά των διαφωνούντων του ΚΚΕ. Η χρήση του ιστορικού ονόματος ΟΠΛΑ από τους τρομοκράτες (αν δεν είναι δημιούργημα υπηρεσιών), τους τοποθετεί σε σταλινικούς κύκλους και τους διαφοροποιεί από τις μέχρι τώρα γνωστές τροτσκιστικές ομάδες (17 Νοέμβρη) ή τον αναρχοαυτόνομο χώρο.