BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Κάνετε μαζί μας... Ρουά Ματ στην ενημέρωση...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Χρονικό Ενόπλων Επιθέσεων νέας γενιάς


Διαβάστε αναλυτικά το ημερολόγιο των τρομοκρατών ''Νέας Γενιάς''.
Όλες οι επιθέσεις που σημειώθηκαν από τις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις ΣΕΧΤΑ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
«Επαναστατικός Αγώνας»

5 Σεπτέμβριου 2003: Διπλή βομβιστική επίθεση στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με ελαφρά τραυματία έναν αστυνομικό.
5 Μαΐου 2004: Τριπλή βομβιστική επίθεση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας, 100 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
14 Μαρτίου 2004: Τοποθέτηση και ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα της Citibank στο Νέο Ψυχικό.
24 Οκτωβρίου 2004: Ενεργοποίηση βόμβας με καλώδιο σε πάρκο στο Ρουφ, την ώρα που περνούσαν από δίπλα δύο κλούβες των ΜΑΤ με προορισμό τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.
2 Ιουνίου 2005: Τοποθέτηση βόμβας έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης
12 Δεκεμβρίου 2005: Τοποθέτηση βόμβας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας 30 Μαΐου 2006: Έκρηξη βόμβας με τηλεχειριστήριο σε σημείο απ’ όπου περνούσε το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, κοντά στο σπίτι του στον Λυκαβηττό. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.
12 Ιανουαρίου 2007: Θεαματική επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα κατά του κτιρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η ρουκέτα έπληξε το κτίριο, ακριβώς δίπλα στον αμερικανικό θυρεό, ο οποίο ήταν ενδεχομένως και ο στόχος.
30 Απριλίου 2007: Επίθεση με αμυντική χειροβομβίδα και με αυτόματο όπλο στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας (Α.Τ. Περισσού).
24 Οκτωβρίου 2008: Βομβιστική επίθεση έξω από τα γραφεία της πετρελαΐκής εταιρείας Shell στο Παλαιό Φάληρο.
23 Δεκεμβρίου 2008: Επίθεση με αυτόματο Καλάσνικοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη, στο Γουδί. Η επίθεση έγινε μέσα από την Πολυτεχνειούπολη, ενώ μια σφαίρα χτύπησε την κλούβα χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
5 Ιανουαρίου 2009: Επίθεση με ένα Καλάσνικοφ (το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Γουδί) και ένα υποπολυβόλο ΜΡ5 κατά αστυνομικών πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια, στη διασταύρωση της Κουντουριώτου με Ζαΐμη. Δύο σφαίρες από Καλάσνικοφ τραυμάτισαν σοβαρά τον 21χρονο αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη.
18 Φεβρουαρίου 2009: Αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίζεται στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείων της Eurobank, χωρίς να εκραγεί εξαιτίας, ενδεχομένως, λάθους στη συνδεσμολογία.
12 Μαΐου 2009: Έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα υποκαταστήματος της Eurobank στην Λ. Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη. Οι δράστες ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις αστυνομικούς που περνούσαν από το σημείο την ώρα της τοποθέτησης, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν απειλώντας τους αστυνομικούς με όπλα.
2 Σεπτεμβρίου 2009: Έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αποτέλεσμα σημαντικές υλικές ζημιές και τον ελαφρύ τραυματισμό μιας διερχόμενης γυναίκας.
«Σέχτα Επαναστατών»

3 Φεβρουαρίου 2009: Ένοπλη επίθεση κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού, στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών. Τρία άτομα άνοιξαν πυρ με υποπολυβόλο Scorpion και ένα πιστόλι. Η πρώτη επίθεση της οργάνωσης. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω CD που άφησε στο μνήμα του δολοφονημένου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
17 Φεβρουαρίου 2009: Επίθεση με υποπολυβόλο Scorpion και πιστόλι (τα ίδια με την επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού) κατά σταθμευμένων οχημάτων πίσω από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι. Υλικές ζημιές σε τρία ΙΧ. Η προκήρυξη βρέθηκε στην είσοδο της οδού Νιόβης 4, όπου το 1998 έγινε το γνωστό φιάσκο με την ομηρία και τον θανάσιμο τραυματισμό της Αμαλίας Γκινάκη.
17 Ιουνίου 2009: Άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος υπηρετούσε στην αντιτρομοκρατική, και την ώρα της δολοφονίας εκτελούσε φύλαξη προστατευόμενης μάρτυρα για την υπόθεση του ΕΛΑ.