BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Κάνετε μαζί μας... Ρουά Ματ στην ενημέρωση...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πειστήρια για ...θέαση στη δίκη Σεργιανόπουλου


Πειστήρια ικανά να προσδώσουν στην ακροαματική διαδικασία αποχρώσεις... ώχρας αναμένεται να επιδειχθούν σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκ. Σεργιανόπουλου, καθώς έγινε δεκτό από το δικαστήριο αίτημα της υπεράσπισης «για την καλύτερη κατανόηση του εγκλήματος» να προσκομιστούν άκρως προσωπικά, ερωτικής φύσεως αντικείμενα, που είχαν βρεθεί στο σπίτι του θύματος.

Μαζί με αυτά θα προσκομιστεί και το όργανο του στυγερού εγκλήματος, το μαχαίρι με το οποίο κατασφάχτηκε ο δημοφιλής ηθοποιός.
Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης και ενώ χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία για την απολογία του Ντ. Μουρτζικνέλι, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης να έλθουν στο δικαστήριο προς... θέαση ένα ομοίωμα ανδρικού μορίου, ένα σκισμένο προφυλακτικό και το μαχαίρι με το οποίο χτυπήθηκε 21 φορές ο γνωστός ηθοποιός. Και αυτό γιατί, αν και τα αντικείμενα αυτά που συνέλεξε η Αστυνομία από το διαμέρισμα του Ν. Σεργιανόπουλου δεν αναμένεται να προσφέρουν επιπλέον στοιχεία, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό οι ένορκοι θα κατανοήσουν καλύτερα το έγκλημα...
Το θύμα «χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους σαν σκεύη ηδονής», είπε η υπεράσπιση, προκαλώντας την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, καθώς «από μια ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έφτασε να δικάζεται ο νεκρός».
Αντίθετα, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα των υπερασπιστών για κατ' αντιπαράσταση εξέταση των μαρτύρων και ιατροδικαστών, Φ. Κουτσάφτη και Ιωάν. Αϊβατίδη. Ο τελευταίος κατά τη χθεσινή του κατάθεση ως μάρτυρας υπεράσπισης χαρακτήρισε τα συμπεράσματα του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση ως «μια στάση αποστασιοποίησης από την ουσία». Οσο για το έγκλημα, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «μια ανθρωποκτονία που έχει υπόστρωμα σε σεξουαλικές πράξεις και συνδέεται με παράνομες ψυχοδραστικές ουσίες». Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ο Ιωάν. Αϊβατίδης εκτίμησε ότι υπήρξε «μια έκρηξη οργής και παρόρμησης από την πλευρά του δράστη», δείχνοντας ότι η δολοφονία είναι «αυτοσχέδιο συμβάν», στο οποίο «φαίνεται να υπάρχει αιφνίδια υπερένταση του δράστη».